Met de zon komen ook de hoge zonkrachtdagen eraan. Het KNMI meet in juni en juli regelmatig zonkracht 7, of zelfs 8. De zonkracht, die in Nederland varieert van 0 tot 8, geeft aan hoe lang iemand gemiddeld zonder zonbescherming de zon in kan.

Bij zonkracht 7 is het mogelijk om al in een kwartier al flink verbranden. En hoe vaker iemand verbrandt, hoe groter de kans op huidkanker.

Zonbeschermingsadvies via mobiele applicatie

Vanaf vandaag helpt het Zonbeschermingsadvies op maat van KWF Kankerbestrijding om op tijd voorbereid te zijn. Het advies is beschikbaar via e-mail, twitter, hyves, widget en zelfs via een mobiele site en een mobiele applicatie voor meerdere telefoontypen.

Op de mobiele site en applicatie is een huidtypetest en zonkrachtmeter opgenomen. De applicatie koppelt de zonkracht van de dag aan het huidtype. De ontvanger krijgt alleen een waarschuwing als zijn of haar huid door de hoogte van de zonkracht, extra risico loopt om te verbranden.

Insmeren, t-shirt en pet mee en de voorbereiding is compleet. Het advies is in te stellen voor het hele gezin.De zonkracht app is gratis beschikbaar via de app store, op Android Market via 'kwf' of door een sms met ZON te sturen naar 4414.