Lenco heeft onlangs een nieuwe mp3-speler geïntroduceerd. De Xemio 360 W is waterdicht tot drie meter en voldoet daarmee ruimschoots aan de zogeheten IPX-8 norm voor waterdichtheid. Ook zijn oortelefoon is waterbestendig.

Zo is het nu mogelijk om naar muziek te luisteren in bad, in het zwembad, onder de douche, tijdens het surfen of aan het strand. De Xemio 360 W is verkrijgbaar in zwart en roze en wordt, naast de waterbestendige oortelefoon, tevens met een reguliere oortelefoon geleverd.

Dankzij de meegeleverde armband en extensie-kabel kan de mp3-speler aan de arm of om het hoofd worden bevestigd, zodat hij bij het sporten niet in de weg zit. En met de meeverpakte usb-kabel is het overzetten van bestanden eenvoudig en kan er tevens de ingebouwde Li-Ion batterij (ongeveer zes uur speeltijd) mee worden opgeladen.

De waterdichte mp3-speler heeft een ingebouwd geheugen van 4GB en speelt, naast mp3-, ook wma-bestanden af. Daarbij heeft de gebruiker de keuze tussen random of normale afspeelvolgorde. De Xemio 360 W van Lenco heeft een geadviseerde winkelprijs van 50 euro.