Denon heeft twee hoogwaardige stereo-componenten onthuld. Het gaat om de PMA-1510AE geïntegreerde versterker en de cd/Super Audio cd-speler DCD-1510AE. Beide nieuwkomers zullen medio juni verkrijgbaar zijn.

Geïntegreerde versterker PMA-1510AE

De PMA-1510AE is voorzien van de Simple & Straight UHC (Ultra High Current)-MOS Single Push-pull versterkerschakeling. Deze technologie elimineert afwijkingen in de versterkerschakeling en reproduceert het volledige hoorbare bereik van zachte delicate details tot krachtige transparante climaxen van een muzikaal spektakel.

De constructie van de versterker is eveneens opnieuw ontworpen om een grotere nadruk te leggen op lage specifieke zwaartekracht en meer directe aarding. Rijke muzikale expressie van ongekende klasse is bereikt met dezelfde 27-millimeter motorgestuurde volumeregelaar die ook gebruikt is in de onlangs geïntroduceerde topklasse PMA-2010AE.

De PMA-1510AE heeft nog meer technologieën geërfd van zijn grotere broer zoals de Leakage-Cancelling-Mounted dubbele transformators om het lekken van magnetische flux te minimaliseren die de geluidskwaliteit zou kunnen verslechteren.

Bovendien is de nieuwkomer uitgerust met een Power Amp Direct modus om stereo geluid van hoge kwaliteit te leveren in een AV-systeem door gebruik te maken van uitsluitend de eindversterkers van de PMA-1510AE. Daarbij minimaliseert het zeer lage standby-verbruik van ongeveer 0.1W samen met een ECO mode met automatische uitschakeling.

Cd/Super Audio cd-speler DCD-1510AE

Ook de DCD-1510AE is voorzien van vele technologieën die gebruikt zijn in de duurdere DCD-2010AE, tegen een lagere prijs. Denon’s Advanced AL32 Processing en hoogwaardige 32-Bit/192 kHz DA-converters garanderen het hoogste natuurgetrouwe detailniveau op alle volumes.

Om een ongekende weergavekwaliteit en een accurate uitlezing van alle ondersteunde discs (inclusief Super Audio cd) te kunnen bieden is de DCD-1510AE uitgerust met een verbeterd Denon S.V.H. (Suppress Vibration Hybrid) loopwerkmechanisme.

De nieuwe Master Clock minimaliseert ruis en zorgt voor een helder geluidsbeeld. In aanvulling op de ondersteuning voor cd’s, Super Audio cd’s en cd-r/rw (mp3, wma bestanden) heeft de DCD-1510AE een usb-aansluiting op het frontpaneel voor het aansluiten van iPod/iPhone of usb-geheugen.

Wanneer deze digitale signalen via de audioschakeling van de DCD worden weergegeven kunnen luisteraars genieten van muziek met een ambiance die niet mogelijk is met de apparaten zelf. De DCD-1510AE heeft uiteraard dezelfde milieuvriendelijke features als de PMA-1510AE.

De PMA-1510AE en DCD-1510AE van Denon zijn leverbaar in Premium Silver en zwart voor een geadviseerde verkoopprijs van 1000 euro per component.