Na Acer en Asus komt nu ook Toshiba met een 3D-laptop. De nieuwste notebook uit Toshiba’s Dynabook-serie gebruikt dezelfde techniek als Asus G51J 3D, om stereoscopische beelden weer te geven.

Ook in dit geval gaat het om een gamelaptop. De Dynabook TX/98MBL is uitgevoerd met een 120-hertz paneel, net als de G51J 3D van Asus. Ook in dit geval wordt Nvidia’s 3D Vision-technologie gebruikt om 3D-beelden weer te geven. Een brilletje en usb-zender worden meegeleverd.

De laptop heeft verder beschikking over een GeForce GTS 350M videokaart en een Intel Core i7-740QM processor. Daarnaast wordt het apparaat voorzien van een harddisk van 640GB, 8GB geheugen en een blu-raydrive. Daarmee is het volgens Toshiba de eerste laptop die in staat is om 3D-blu-rayfilms weer te geven.

De nieuwe notebook, die zelf is uitgerust met een 15,6-inch HD-scherm, kan beelden ook in 3D naar een geschikte televisie sturen. Het apparaat moet in augustus in de winkels komen te leggen. Net als 3D-televisies, is ook deze 3D-laptop vooralsnog niet goedkoop: de adviesprijs bedraagt 1999 euro.