Sommige filmliefhebbers streamen liever geripte en gedownloade films over het thuisnetwerk, dan dat ze dvd- en blu-rayfilms aanschaffen. Voor hen heeft Sitecom een compleet pakket klaarliggen, waarmee men volgens de fabrikant in één keer klaar is.

Sitecoms Digital Media Set omvat zo’n beetje alles wat een digitale multimediafanaat zich maar kan wensen, om thuis films en muziek over het netwerk naar de tv te streamen. De bundel bevat naast een Full-HD-mediaspeler bijvoorbeeld ook een draadloze mediarouter en een nas-systeem.

Met het pakket zijn alle multimediabestanden centraal op te slaan, af te spelen en te downloaden, zonder dat er een computer aan te pas komt. Volgens Sitecom zijn de meegeleverde apparaten – de MD-253 Home Storage Center (nas), WL-350 Wireless Media Router 300N en de WL-355 Wireless Network Tv Media Player – gemakkelijk in gebruik. In de MD-253 zijn alvast twee harddisks van elk 500GB geïnstalleerd.

Bij het totaalpakket voor moderne digipiraten wordt bovendien een universele afstandsbediening geleverd, de Logitech Harmony 650. Dit moet helpen voorkomen dat de woonkamertafel bezwijkt onder het gewicht van al die bedieningsstokjes. Voor het complete pakket mag men wel een fiks bedrag neerleggen: Sitecoms Digital Media Set komt medio volgende maand voor zo’n 600 euro in de winkels te liggen.