Samsung en selexyz boekhandels gaan een unieke samenwerking aan. Gebruikers van e-readers van Samsung kunnen draadloos e-books uit de selexyz online boekwinkel op hun e-reader zetten. Dankzij de draadloze wifi-connectie hebben consumenten hun pc niet meer nodig om een e-book te downloaden.

Donderdag hebben Mr. Myung, president van Samsung Electronics Benelux en Matthijs van der Lely, CEO van selexyz boekhandels, het samenwerkingscontract op de e-reader ondertekend. De eerste e-reader van Samsung is eind juni bij selexyz verkrijgbaar.

Samsung e-reader E60 met Wi-Fi en stylus pen
Op de eerste e-reader van Samsung kunnen gebruikers e-books via wifi downloaden. Zelfs buiten in de zon kunnen lezers van e-books op het 6-inch e-ink display genieten. Door het lage energieverbruik van de e-reader kunnen lezers een boek zonder tussentijds opladen uitlezen.

Bijzonder aan de Samsung E60 slider is de electromagnetic resonance stylus pen, waarmee direct aantekeningen bij de teksten kunnen worden gemaakt. Als een lezer een Engelstalig woord niet kent, tikt hij het woord met de stylus pen aan en geeft het woordenboek direct uitleg.

De E60 ondersteunt de e-bookformaten ePub, PDF en TXT. Dankzij de geïntegreerde mp3-speler kan tijdens het lezen naar muziek worden geluisterd. De Samsung e-reader E60 is vanaf eind juni bij selexyz boekhandels te koop voor 330 euro.