Als een memorecorder in een broekzak past wil dat nog niet direct zeggen dat de geluidskwaliteit belabberd is. Dat bewijst in ieder geval de Zoom-lijn die bestaat uit memorecorders op flash-basis.

De nieuwste aanwinst in de Zoom-lijn is de H1 Handy Recorder. Deze memorecorder is de kleinste en goedkoopste uit die lijn. Hij kan stereo opnemen in 24-bit/96 kHz. De meegeleverde microSD-geheugenkaart heeft een opslagruimte van 2GB, maar er kunnen ook geheugenkaarten met een grotere opslagcapaciteit, tot aan 32GB, worden ingestoken.

In totaal kan deze memorecorder tot 50 uur aan opnamemateriaal in één keer opnemen, mits de geheugenkaart niet voortijdig vol raakt of de batterij juist niet leeg raakt. De benodigde aa-batterijen gaan namelijk zo'n 10 uur mee. Gelukkig is hij ook voorzien van een ac-adapter.

De memorecorder is voorzien van een klein lcd-beeldscherm die de informatie versterkt van wat hij aan het doen is. De H1 Handy Recorder van Samontech zal vanaf 30 juli verkrijgbaar zijn. Deze memorecorder kost iets meer dan 80 euro.