Maandag heeft Cooler Master zijn Silent Pro M Goud serie gelanceerd. Deze serie zal in Benelux uitkomen in de wattages 600W, 700W, 800W, 1000W en 1200W. De voeding heeft een efficiëntie van 90 procent door middel van de 3 patenten die Cooler Master heeft op het interne design van de voeding.

De Silent Pro Gold serie is voorzien van een geheel nieuw ontwerp met diverse innovatieve en gepatenteerde technologieën. Cooler Master heeft de HTT (Heat Transfer Technology) ontworpen, een uniek L-vormige koelvin die de luchtstroom beter regelt in de voeding, wat resulteert in lagere temperaturen.

Een andere unieke eigenschap van de Silent Pro Gold serie is de Hybrid transformator, die de transformator rechtstreeks verbindt aan de koelvin. Dit zorgt voor een meer compacte transformatorstation en verbetert de energie-efficiëntie op hetzelfde moment.

Een andere functie die helpt bij de verbetering van de energie-efficiëntie is de Hyper Path die fungeert als een hyperlink tussen de transformator en de verschillende Power Conversion onderdelen. Die hyperlink zorgt ervoor dat er nauwelijk energie verloren gaat tijdens overdrachten.

Cooler Master hanteert de volgende adviesprijzen voor de voedingen. De 600W kost iets meer dan 100 euro, de 700W kost iets minder dan 110 euro, de 800W kost net iets meer dan 125 euro, de 1000W kost nog geen 170 euro en de 1200W kost 210 euro.