Panasonic heeft een nieuw model toegevoegd aan de Lumix FX-serie, de DMC-FX70. Deze camera heeft een 24 millimeter ultra groothoeklens (Leica DC Vario Summicron) en 5x optische zoom. Opvallend aan het uiterlijk van deze nieuwe camera is de ronding aan de rechterzijde.

De 14.1 megapixel DMC-FX70 is een echte hybride camera die tevens in hd-kwaliteit kan filmen in het efficiënte avchd Lite formaat. De F2.2 lens is ongeveer 1,6 x zo helder dan de F2.8 lens.

De Intelligent Auto modus is bij de FX70 uitgebreid met de Motion Deblur technologie. Deze anti-vervagingstechnologie is een volledige integratie van het Intelligent ISO Control, die automatisch de ISO-instelling en sluitertijd aanpast aan de beweging van het onderwerp, en het Advanced Contrast controlesysteem van de Intelligent Exposure mode die over- of onderbelichting van bepaalde delen van de foto voorkomt.

De camera bepaalt de juiste sluitertijd om beeldvervaging te onderdrukken aan de hand van de beweging van het onderwerp. In combinatie met de buitengewone helderheid van de lens en de beeldstabilisatie Power O.I.S. voorkomt de DMC-FX70 elke vorm van vervaging of het nu door bewegen van de hand of van het onderwerp komt.

Naast de nieuwe Motion Deblur mode bevat de iA modus Power O.I.S., Gezichts-herkenning, Gezichtsdetectie, AF Tracking, Intelligente ISO Controle, Intelligent Scène Detectie en Intelligent Exposure.

Ook bij de FX70 is de nieuwe beeldverwerkingstechnologie ‘Intelligent Resolution’ geïntegreerd in de Venus Engine HD II. Hierdoor krijgt de gehele afbeelding een optimale natuurlijke helderheid met heel veel detail.

De nieuwe LSI in de Venus Engine HDII staat garant voor een hoge kwaliteit van zowel foto’s als video. De krachtige 5x optische zoom kan worden versterkt tot 6,5x equivalent met de Intelligent Zoom functie die gebruik maakt van de Intelligent Resolution technologie waardoor de beeldkwaliteit wordt behouden, zelfs bij het gebruik van de digitale zoom.

De DMC-FX70 dankt zijn snelheid aan de Sonic Speed AF. Dit gecombineerd met een snelle opstartsnelheid, maken de FX70 tot een supersnelle camera waarmee zelfs de meest vluchtige momenten kunnen worden vastgelegd. De Lumix DMC-FX70 van Panasonic is vanaf eind augustus leverbaar. Zijn prijs is 300 euro.