De Samsung Wave, de eerste mobiele telefoon op Samsung’s open mobiele platform bada, is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. En via de Samsung Apps store zijn er diverse applicaties, gratis en tegen betaling, te downloaden. De applicaties variëren van games en navigatietools tot sociale netwerkapplicaties en e-books.

De Samsung Wave is de eerste smartphone ter wereld met het Super amoled-display. De anti-smudge-technologie zorgt ervoor dat er geen vette vingers meer op het beeldscherm achter blijven. De Samsung Wave biedt met de 1 GHz processor de beste grafische prestaties op een smartphone op dit moment. Zelfs 3D-bestanden die veel geheugen vergen verschijnen haarscherp in beeld.

Multimediapower
De multi-codec support van DivX- en Xvid-formaten maakt van de Samsung Wave een bioscoop op zakformaat. Er kunnen hd-video’s (720p) gemaakt worden en via Social Hub nog eenvoudiger gedeeld worden.

De Samsung Wave is de eerste mobiele telefoon met Bluetooth 3.0 en WiFi 802.11n standaard. Wat deze smartphone van Samsung gaat kosten is nog niet duidelijk.