Ook de Taiwanese computerbeurs Computex is in de ban van 3D. MSI gaf al enkele details over zijn 3D-laptop prijs, en concurrent Asus blijkt nu een stel kersverse 3D-laptops te showen.

In de Taiwanese hoofdstad Taipei toont de computerfabrikant een nieuwe 3D-laptop, die onder de naam G53 op de markt wordt gebracht. Deze laptop is bedoeld voor verwoede gamers die ook onderweg van ruimtelijke spelwerelden willen genieten. Films zijn eveneens in 3D af te spelen, eventueel via een optionele blu-rayspeler.

De 15,6-inch laptop, die wordt ondergebracht in Asus’ Republic of Gamers-lijn, zal in verschillende samenstellingen in de winkels komen te liggen. Zo noemde Asus drie Core-processors van Intel, de mogelijkheid van twee harddisks of een combinatie van een harddisk en een ssd, en maximaal 16GB ddr3-geheugen.

Het is te hopen dat de nieuwe G53 3D een krachtigere videokaart aan boord krijgt dan zijn 3D-voorganger, de G51J 3D. Ook die – reeds beschikbare – laptop kan beelden in 3D weergeven met behulp van een brilletje. Maar door de extra rekenkracht die nodig is om games in stereoscopisch 3D in beeld te toveren, lopen nieuwere games niet altijd even soepel. Over welke videokaart de G53 zal beschikken is nog niet bekend, al meldt Engadget wel dat het om een videochip van Nvidia zal gaan.

De nieuwe telg heeft in elk geval duidelijk een streepje voor op zijn voorganger: er zit een hdmi 1.4-aansluiting op, waardoor de laptop ook zal werken met de 3D-televisies die deze zomer op de markt komen. Wanneer en voor welke prijs de gamelaptop wordt uitgebracht, is nog niet duidelijk.