Casio heeft maandag twee nieuwe camera's in de Exilim-reeks geïntroduceerd. De EX-H5 is een aanwinst voor het hi-zoom-segment van Casio. De EX-FH25 op zijn beurt combineert de razendsnelle serieopnamefunctie met de nieuwe, uiterst gevoelige CMOS-sensor voor high-speed-fotografie en -video in een ongekende kwaliteit.

Exilim Engine 5.0
De EX-H5 heeft een 24 millimeter groothoeklens met 10x optische zoom, een mechanische beeldstabilisator die gebruikmaakt van CCD shift-technologie, en 12.1 effectieve megapixels. Met zijn compacte behuizing is hij de ideale meeneemcamera.

De Exilim EX-H5 heeft daarnaast een 6,9 cm (2,7-inch) TFT-kleurenscherm en functies die ook andere Exilim-camera's sieren, zoals de Landschap- en Make-up-functie, en Art Shot. Verder beschikt deze camera over de verbeterde Dynamische Foto-functie en talloze Best Shot-instellingen.

De Exilim Engine 5.0 vormt het hart van deze nieuwe camera en biedt nog betere kwaliteit op het gebied van kleurhelderheid, ruisonderdrukking en opties voor fotobewerking. Daarnaast beschikt de EX-H5 over een intelligente autofocus die zowel de grootte als de contouren van het te fotograferen onderwerp in de kortst mogelijke tijd detecteert en het beeld scherp stelt.

uiterst gevoelige CMOS-sensor
De Exilim EX-FH25 heeft een nieuwe, uiterst gevoelige CMOS-sensor. Dankzij de combinatie van een veel hogere lichtgevoeligheid dan traditionele sensors en de ruisonderdrukking schiet deze camera beelden met heldere kleuren, sterk contrast en scherpe details, zelfs in slechte lichtomstandigheden.

Deze camera beschikt over 20x optische zoom, een mechanische beeldstabilisator, een krachtige 26 millimeter groothoeklens en een resolutie van 10.1 megapixels. En zelfs bij 20x optische zoom reduceert de CMOS shift-beeldstabilisator het risico van onscherpe beelden door trillingen.

De befaamde, razendsnelle serieopnamefunctie legt speciale momenten vast met maximaal dertig foto's per seconde bij een resolutie van negen megapixels. De fotograaf die iets te laat op de ontspanknop drukt, hoeft dat niet te betreuren: door de 'pre-record'-functie begint de camera al met registreren als de ontspanknop nog maar half is ingedrukt. Met behulp van de supersnelle video-opnamefunctie van wel duizend frames per seconde legt de EX-FH25 snelle bewegingen vast, die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog.

Beide camera's kunnen hd-video's opnemen in een resolutie van 1280 x 720 pixels. De compacte Exilim EX-H5 is per direct verkrijgbaar in de kleuren zilver, zwart en rood en heeft een adviesprijs van 220 euro. De Exilim EX-FH25 is verkrijgbaar in het zwart voor een adviesprijs van 400 euro.