MMD, de onderneming achter Philips lcd-monitoren, heeft maandag de nieuwe 225B2 lcd-monitor geïntroduceerd. De 225B2 heeft verschillende technologieën ingebouwd die het energieverbruik drastisch verminderen.

Slimme monitoren
De 225B2 heeft een PowerSensor die aanvoelt of gebruikers de monitor wel of niet gebruiken, hierdoor dimt het scherm direct wanneer de gebruiker zich verwijdert. De Philips PowerSensor verstuurt en ontvangt infrarode signalen om te bepalen of het scherm in gebruik is of niet. Deze functie bespaart tot 70 procent op de energiekosten en verlengt tevens de levensduur van de monitor.

SmartPower is een vorm van kunstmatige intelligentie die met het oog op energiebesparing de scherminhoud analyseert. Het dimmen en weer oplichten van de achtergrondverlichting gebeurt automatisch, wat het stroomverbruik tot wel 50 procent vermindert. Wanneer de omstandigheden hierom vragen, kunnen gebruikers SmartPower uitschakelen via een gemakkelijk bereikbare knop aan de voorzijde van de monitor.

Functies
Philips’ zelfontwikkelde SmartImage voorziet de 225B2 van een technologie die de scherminhoud dynamisch analyseert en het contrast, kleurverzadiging, beeldscherpte en beweging verbetert. Schermprestaties passen zich aan, aan hetgeen dat vertoond wordt: video, hoge-resolutie foto’s, streaming media en documenten vereisen elk eigen variaties qua schermweergave om de best mogelijke gebruikerservaring te kunnen bieden.

Gebruikers kunnen het geboden weergavetype handmatig aanpassen door met een druk op de knop een ´schermscenario´ te selecteren. De Philips 225B2 is voor de winkeladviesprijs van 200 euro verkrijgbaar.