Computerfabrikant MSI heeft al de nodige flirts gehad met ‘het nieuwe’ 3D, en kondigde in februari zelfs als eerste een 3D all-in-one aan. Ondanks zijn aanwezigheid op de Duitse computerbeurs CeBit in maart, waren details over die laatste telg totnogtoe schaars. Daar is verandering in gekomen.

In aanloop naar de Taiwanese Computex-beurs heeft MSI een officiële aankondiging de deur uit gedaan van de Wind Top AE2420 3D, zoals de all-in-one gaat heten. Hieruit wordt onder meer duidelijk dat de alles-in-één-computer een Full-HD scherm heeft van 24 inch. Door een beeldverversingssnelheid van 120Hz is het paneel in staat om beelden in 3D weer te geven.

Net als bij de verschillende 3D-televisies die deze zomer op de markt komen, werkt de nieuwe Wind Top met brilletjes om een 3D-effect te creëren. Bij de computer worden twee van deze actieve sluiterbrilletjes meegeleverd. Een Radeon HD 5730-videokaart moet ervoor zorgen dat 3D-beelden vloeiend worden weergegeven.

De 3D-Wind Top heeft ook een omzetchip aan boord, waarmee 2D-films en -games naar 3D kunnen worden vertaald. Of de computer tevens geleverd wordt met een 3D-ready blu-raydrive, is nog niet bekend. Ook over de prijs en verkrijgbaarheidsdatum houdt MSI vooralsnog de lippen op elkaar.