Hififabrikant Bose heeft een serie nieuwe home-cinemasystemen gelanceerd, die zelfs door de grootste technofoben geïnstalleerd moeten kunnen worden. Daar staan wel gepeperde prijskaartjes tegenover.

De Bose V35, V25, T20 en T10 zijn uitgevoerd met Boses ‘Unify’-technologie. Hiermee moet het instellen van speakers, aangesloten apparatuur en de afstandsbediening doodeenvoudig worden.

Bose heeft alle geleverde dozen van een nummer voorzien en toont iedere stap van het aansluitproces op het tv-scherm. Sensoren en geluidjes geven aan of een kabel goed of fout is aangesloten. De drie systemen zijn elk voorzien van vijf kleine satellietspeakers en een grotere, Acoustimass subwoofer. Ze zijn uitgevoerd met een universele afstandsbediening en ondersteunen ook iPods.

Men moet er wel wat voor over hebben om de nieuwe surroundsystemen thuis aan te mogen sluiten. Voor het topmodel, de V35, vraagt Bose 4495 euro, terwijl de V25 3495 euro moet kosten. De T20 en T10 krijgen prijskaartjes van respectievelijk 2495 en 1995 euro.