BenQ heeft donderdag de GL2030M led-monitor aangekondigd. Deze nieuwe monitor is zowel perfect voor in de woonkamer als in kantoren.

Het stijlvolle ontwerp de GL2030M is te danken aan het ontbreken van strakke lijnen en harde randen. De graphics van deze monitor zijn niet mis, dynamische video’s in hoge resolutie kunnen vanwege de snelle responstijd van 5 ms met gemak worden getoond op deze led-monitor.

De gebruikers worden bovendien getrakteerd op een ultra-hoge dynamische contrastratio van 12.000.000:1, de hoogste tot nu toe op de markt. De GL2030M is uitgerust met BenQ’s eigen Senseye Human Vision-technologie. Senseye verbetert kleur, helderheid en contrast van de video-inhoud en werkt snelle bewegende beelden weg door het optimaal tonen van volle, rijkere en meer gedetailleerde beelden.

De GL2030M bevat verschillende aansluitingen waaronder D-Sub, DVI-D, Line-In en een hoofdtelefoonaansluiting. Bovendien is deze monitor uitgerust met 2 ingebouwde luidsprekers (1 Watt) zodat het u ook van audiovisueel plezier kunt genieten.

In tegenstelling tot de ccfl-technologie die in veel lcd-monitoren wordt gebruikt, bevat de GL2030M een energiezuinige led-achtergrondverlichting. Vergeleken met conventionele ccfl-beeldschermen verbruikt de GL2030M 14,3 procent minder stroom en zelfs 39,3 procent minder in eco-modus.

Deze led-monitor is volledig Microsoft Windows 7-gecertificeerd en zodoende volledig compatibel met Windows 7 kleurensystemen. Sluit gewoon de GL2030M op een met Windows 7-uitgeruste computer en het besturingssysteem zal deze led-monitor onmiddellijk herkennen waardoor installatie moeiteloos verloopt.