Een van Cooler Masters ‘koelste’ pc-behuizingen voor gamers, de HAF, is toe aan een nog koelere broer. Deze grote broer komt er dan ook: de gamekast gaat HAF X heten en komt onder meer met ondersteuning voor usb 3.0.

Ook bij de nieuwe kast staat ‘HAF’ nog steeds voor ‘High Air Flow’. Met andere woorden, de kast moet zelfs de grootste heethoofden op de hardwaremarkt helpen het hoofd koel te houden. Niet alleen de vier forse, meegeleverde ventilatoren moeten daarvoor zorgen, maar ook het grote formaat van de kast zelf.

Volgens Cooler Master kan met met gemak drie van de grootste videokaarten in de ruime kast kwijt, waaronder de recente Radeon HD 5970 van Ati. Nieuw is ondersteuning voor usb 3.0, waardoor twee aparte frontaansluitingen aanwezig zijn. Ook twee aansluitingen voor het oude usb 2.0 ontbreken overigens niet.

De behuizing heeft nu tevens een systeem om interne harde schijven direct in het systeem te zetten en weer te verwijderen, zonder dat men de kast open hoeft te schroeven. Onder deze zogeheten drivebays treft men aan de robuust ogende voorkant ook een rood ledje aan, om nachtelijke gamesessies kleur te geven.

De nieuwe HAF X komt binnenkort in de ‘betere speciaalzaken’ te liggen. De pc-behuizing moet 179 euro gaan kosten.