LaCie heeft dinsdag de veiligste mobiele harde schijf gelanceerd. De LaCie Rugged Safe biedt meerdere niveaus voor gegevensbeveiliging. De harddisk is voorzien van een niet te kraken 128-bits AES encryptie-engine, de veiligste technologie voor biometrische authenticatie en van een schokbestendige behuizing, aldus LaCie.

Met de stroomvoorziening via usb of FireWire is de LaCie Rugged Safe ontworpen voor mensen die veel onderweg zijn. Bovendien is de schijf aan te sluiten op zowel Mac's als pc's. Voor andere veilige producten moet de gebruiker vaak software installeren op elk werkstation. De LaCie Rugged Safe is echter direct te gebruiken. Als de schijf eenmaal is geconfigureerd, krijgt de gebruiker met slechts één vingerbeweging toegang tot zijn gegevens.

Het opslagapparaat combineert tevens een 128-bits AES encryptie-engine met biometrische toegang via vingerafdrukken. Dit voorkomt dat onbevoegden toegang krijgen tot de opgeslagen gegevens. Professionals kunnen hierdoor vertrouwelijke bestanden beschermen en delen met maximaal tien geregistreerde gebruikers.

Neil Poulton ontwierp de LaCie Rugged Safe, evenals de LaCie Rugged Hard Drive. De harddisk is schokbestendig, dit dankzij de beschermende rubberen stootrand en de onafhankelijke ophanging van de harde schijf op vier punten binnenin de behuizing.

LaCie levert de LaCie Rugged Safe met drie jaar garantie. Daarnaast beschikt deze externe harde schijf over de gebruiksvriendelijke en zelf in te stellen LaCie Backup Assistant voor Mac- en pc-gebruikers.

Beschikbaarheid
De LaCie Rugged Safe met een capaciteit van 500 GB en 1 TB is verkrijgbaar via de LaCie Online Store, LaCie Corner, LaCie Resellers+ en LaCie Storage Partners. De adviesprijs van deze externe harde schijf begint vanaf 190 euro.