Voor mensen die het bereik van hun WLAN-signaal willen uitbreiden is de FRITZ!WLAN Repeater N/G de ideale oplossing. Na aansluiting op het stopcontact is het compacte apparaat van AVM in staat om het WLAN-signaal zelfs uit te breiden naar afgelegen locaties, zoals de slaapkamers of de tuin.

In elke hoek verbonden
De instelling van het apparaat verloopt snel en eenvoudig indien hij gebruikt wordt in combinatie met de FRITZ!Box van AVM. Hiertoe kan gebruik gemaakt worden van het aanraakgevoelige led-scherm van de repeater of door ‘fritz.repeater’ in te voeren in het adresveld van een browser. Het apparaat kan tevens in combinatie met andere routers worden gebruikt.

Als er geen client met de repeater is verbonden, zal de FRITZ!WLAN Repeater N/G automatisch de stroomvoorziening voor het WLAN-signaal tot een minimum beperken. Als het apparaat is aangesloten op een FRITZ!Box kan het WLAN worden geprogrammeerd om op specifieke tijden te worden ingeschakeld of uitgeschakeld, bijvoorbeeld om ’s nachts stroom te besparen. De repeater biedt ondersteuning voor alle gangbare WLAN-standaarden, waaronder 802.11n, g, b en a, en voor een frequentieband van 2,4 of 5 GHz.

Een eigen radiostation starten
Een onderscheidend kenmerk van de FRITZ!WLAN Repeater is zijn ingebouwde FM-zender, die gebruikers in staat stelt om muziek of andere audio naar een stereo-installatie of radio te verzenden. Op deze manier kunnen zij overal luisteren naar een mp3-verzameling die zij op een netwerkcomputer of NAS hebben opgeslagen.

De FRITZ!WLAN Repeater is daarnaast voorzien van digitale (S/P-DIF)-uitgangen analoge 3,5 mm-audiouitgangen (zoals een koptelefoonuitgang), zodat de repeater rechtstreeks op een stereo-installatie of ander muziekapparaat kan worden aangesloten.