Voor Denon markeert het jaar 2010 hun 100ste verjaardag. Denon vernieuwde en bracht passie, kunstzinnigheid en het beste aan technologieën naar consumenten over de hele wereld, om ze te allen tijde de beste entertainment ervaring te bieden, zoals het Japanse bedrijf het zelf omschrijft.

Primeurs
In 1910, in Japan, werd Nippon Chikuonki Shoukai (Japan Recorders Corporation) opgericht door een Amerikaanse handelaar genaamd Frederick Whitney Horn. Samen met Japanse partners bracht hij de eerste producten van het bedrijf uit: één enkel apparaat voor zowel het opnemen als afspelen van grammofoonplaten.

Eind 30er jaren werd de huidige merknaam Denon geboren en sindsdien is zij synoniem voor ‘de eerste zijn’ in het ontwikkelen van baanbrekende technologieën en producten voor zowel consumenten als professioneel gebruik.

Gedurende deze eeuw van innovatie heeft Denon een sterke erfenis van primeurs opgebouwd, inclusief het eerste professionele opnameapparaat voor grammofoonplaten (1939), de eerste verkoop van stereo platen en stereo systemen in Japan (1951) en de eerste PCM recorder (1970), uitgevonden door Denon, die de basis heeft gelegd voor het hedendaagse cd-formaat.

In 1982 werd nog een baanbrekende primeur uit de geschiedenis geboren, de eerste Denon cd-speler voor consumentengebruik (DCD-2000). Met de komst van Home Theatre technologieën was Denon opnieuw de eerste die een home cinema component introduceerde die Dolby Digital ondersteunde om van het beste op het gebied van Multi-channel te kunnen genieten.

Het eeuwfeest
Gedurende dit jaar zal Denon haar 100-jarig jubileum vieren op enkele van ’s werelds meest toonaangevende tentoonstellingen. Daarom heeft Denon een speciale Anniversary website gelanceerd, waar alles te vinden is over haar ‘Legacy of Firsts’. Om audiofielen verder deel van het jubileum te laten uitmaken zal Denon later dit jaar enkele Limited Edition modellen uit gaan brengen.