Toshiba komt met een nieuw instapmodel compactcamera dat niet alleen foto’s maakt, maar ook Full-HD filmpjes maakt. Bovendien is dit toestel voor sportieve types bestand tegen regenbuien en duikpartijen.

Toshiba introduceerde dinsdag de Camileo BW10, een nieuwe compactcamera gericht op fanatieke sporters en vakantiegangers die niet stil kunnen zitten. Het toestel kan volgens Toshiba tegen een stootje, en men mag er tevens tot twee meter mee onder water duiken. Ook van een paar regendruppels ligt Toshiba’s nieuwste niet wakker.

Het apparaatje is 2,2 centimeter dik en weegt niet meer dan 114 gram. Toch heeft het kleurrijke toestel aardig wat in zijn mars. Men kan er 5-megapixelfoto’s mee maken, maar ook Full-HD video’s behoren tot de mogelijkheden. Enige aderlating is de lens: deze biedt geen optische zoom.

Voor veeleisende plaatjesschieters lijkt de BW10 dus niet ideaal, maar daar is het betaalbare apparaat dan ook niet voor bedoeld. Toshiba legt de Camileo BW10 eind juni in de winkels. De camera zal verkrijgbaar zijn in drie kleuren – zilver, geel en blauw – en gaat 149 euro kosten.