Thrustmaster heeft dinsdag een door Ferrari geautoriseerde cockpit gepresenteerd voor de liefhebbers van realistisch autoracen. Deze cockpit is perfect voor in de huiskamer omdat hij opvouwbaar en overal op te zetten is. Het enige dat nu nog ontbreekt is het asfalt en de geur van brandend rubber.

De Ferrari Wireless GT Cockpit 430 Scuderia Edition is een cockpitset met stuur en ingebouwde pedaalset voor de PlayStation 3 en pc. Hiermee kan de sensatie van het racen ervaren worden onder omstandigheden die vrijwel gelijk zijn aan die op een echt racecircuit, zonder dat de woonkamer verlaten hoeft te worden.

Deze cockpitset is draadloos met een bereik van meer dan 10 meter en voorzien van batterijen die ongeveer 50 uur mee gaan. De constructie van de cockpit is erg solide dankzij de stijve metalen structuur, de brede en verzwaarde voet en een totaalgewicht van 10,5 kilogram.

De cockpit is volledig instelbaar, biedt een hoop posities afhankelijk van de grootte van de gebruiker, wijze van zitten, en heeft een mechanisme dat de eenmaal geselecteerde positie vergrendeld. Opvouwbaar, met een afneembaar stuur en een draaggreep, vraagt de cockpit minimale opbergruimte nadat de race is afgelopen.

Deze nieuwe release biedt ook absolute nauwkeurigheid door het Hall Effect Accurate Technology-systeem (12-bits precisie met 4096 waarden op de stuurstang). De Ferrari Wireless GT Cockpit 430 Scuderia Edition heeft een gestroomlijnd ontwerp met vloeiende, harmonieuze lijnen en is uitgevoerd in de metallic kleuren van de Ferrari 430 Scuderia "musetto".

Het stuur, met een doorsnee van 28 centimeter is tot in de kleinste details een replica van het stuur op de Ferrari 430 Scuderia. Van de Manettino-draaiknop met 5 standen, voor het direct afstellen van de wagen tijdens een race, tot de metalen sequentiële schakelflippers en de rubberachtige grip. Het stuur is 100 procent programmeerbaar en heeft een intern geheugen.

De metalen pedalen, geïnspireerd door de Ferrari 430 Scuderia, zijn in de cockpit ingebouwd en hebben een lange pedaalslag waardoor het nog realistischer rijden is. Het rempedaal beschikt over een magnetische weerstand voor nog betere prestaties.

De Ferrari Wireless GT Cockpit 430 Scuderia Edition is leverbaar vanaf juni. De cockpitset heeft een adviesprijs van 250 euro.