Voor mobiele gamefanaten komt MSI met een nieuwe gamelaptop. Deze MSI GT660 heeft een vernieuwd design met een verbeterd speakersysteem, maar is bovenal ‘simpelweg de snelste’, aldus de fabrikant.

De zwart-rode gamelaptops die MSI in de afgelopen jaren aan de lopende band uitbracht, krijgen concurrentie uit eigen stal. MSI’s nieuwe GT660 doet zijn voorgangers verbleken met een bijzonder fraai design. Rood en zwart voeren nog steeds de boventoon, maar dan op een iets stoerdere manier dan bij MSI’s eerdere gamelaptops.

Volgens MSI is deze laptop bovendien ‘simpelweg de snelste’. De 16-inch gamelaptop is uitgerust met Intels Core i7 720QM quadcore-processor, met een kloksnelheid van 2,8GHz. Daarnaast beschikt het snelheidsmonster over Nvidia’s snelste laptopvideokaart, de GeForce GTX285M, en past er tot 12GB aan werkgeheugen in.

Ook heeft het apparaat een blu-rayspeler aan boord, tot 1,2TB aan harddiskruimte en een stel nieuwe usb 3.0-aansluitingen. MSI zegt verder trots te zijn op het nieuwe speakersysteem. Hiervoor heeft het bedrijf hififabrikant Dynaudio in de arm genomen, dat naast de speakers ook de bouw van de behuizing onder de loep nam.

Ten slotte heeft MSI ook een HD-webcam ingebouwd. Wat de laptop moet gaan kosten, is nog niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat MSI tevens een speciale, 3D-versie van de GT660 heeft klaarliggen, vergelijkbaar met de G51J 3D van Asus.