In navolging van het succes van de WL-308 Wireless Gigabit Gaming Router 300N XR presenteert Sitecom een nieuwe evolutie op netwerkgebied met de lancering van de WL-309 Wireless Simultaneous Dual-band 300N XR Gigabit Gaming Router.

Deze router biedt compromisloze prestaties voor de gebruiker die “lag free” wil gamen en optimale prestaties verwacht bij veeleisende toepassingen. De Gaming Router 2nd Generation is uitgerust met de Simultaneous Dual-band technologie waarmee gelijktijdig draadloze signalen verzonden kunnen worden via de standaard 2.4 GHz en de minder drukke 5 GHz band die ononderbroken prestaties levert voor veeleisende toepassingen als gaming, streaming audio- en video en VoIP.

Naast de Simultaneous Dual-band technologie, is de WL-309 net als zijn voorganger voorzien van de geavanceerde StreamEngine technologie die binnen het netwerk volledig automatisch voorrang verleent aan tijdgevoelig verkeer zoals gaming waardoor optimale prestaties zonder audio- of video interferentie mogelijk gemaakt worden.

Bovendien is de WL-309 uitgerust met één usb-poort zodat een extern usb-apparaat direct kan worden aangesloten op de router en alle gebruikers in het netwerk toegang hebben tot de opgeslagen bestanden. De WL-309 van Sitecom kost 170 euro.