HP biedt verbeterde gebruikerservaring met nieuw virtualisatie-portfolio

HP heeft zaterdag tijdens Citrix Synergy 2010 een aantal uitbreidingen voor zijn zakelijk virtualisatie-portfolio geïntroduceerd.

De HP 4320t Mobile Thin Client speelt in op de behoefte van mobiele gebruikers aan een veilige en betrouwbare werkomgeving. De nieuwe thin client biedt de mogelijkheid data op een gecentraliseerde server op te slaan. Het model heeft een geborstelde aluminium-metaal buitenkant en is voorzien van een waterbestendig toetsenbord en geïntegreerd touchpad.

HP’s Compaq Elite Business Desktops en de HP EliteBook Notebooks zijn de eerste modellen die naar verwachting gebruik gaan maken van de nieuwe Citrix XenClient-technologie. Deze nieuwe technologie biedt gebruikers de mogelijkheid zakelijke applicaties te gebruiken in een veilige, gecentraliseerde werkomgeving.

In samenwerking met Citrix introduceert HP een nieuwe virtuele desktop infrastructuur (VDI) voor XenDesktop en XenServer die bijdraagt aan de vermindering van dataverlies en -diefstal. Bovendien vergemakkelijkt het systeem de complexiteit van desktopmanagement en helpt het kosten te besparen.

Daarnaast biedt de infrastructuur eindgebruikers de functionaliteiten van een stand-alone desktop. De HP Citrix VDI solution is beschikbaar voor meer dan 1000 gebruikers van XenDesktop 4.0, XenServer 5.5 of Provisioning Server 5.1.

Met de HP Remote Desktop Control (RDP) uitbreidingen ondersteunt de desktopinfrastructuur nu ook Adobe Flash. Bedrijven maken tegenwoordig veel gebruik van flash-video’s, van bedrijfstrainingen tot de inzet van YouTube. De uitbreidingen zijn vanaf vandaag als add-on te downloaden via de website van HP voor 15 euro.

Tip de redactie