HTC wil importverbod VS voor iPhone, iPad en iPod

AMSTERDAM – Telefoonmaker HTC heeft een rechtszaak aangespannen tegen Apple. HTC laat weten dat Apple vijf belangrijke patenten schaadt en wil de invoering van iPhones, iPads en iPods in de Verenigde Staten laten verbieden.

Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Apple beschuldigde HTC begin maart openlijk van diefstal, omdat patenten van het Amerikaanse computerbedrijf zouden zijn geschonden. De twee bedrijven zijn grote rivalen geworden op het gebied van smartphones.

Ook Nokia en Apple zijn al enige tijd verwikkeld in een patentruzie. In januari liet Apple weten een importverbod op de telefoons van Nokia af te willen dwingen. Nokia klaagde op haar beurt eerder deze maand Apple aan om patentschending bij ontwikkeling van de iPad.

Android

“We hebben dit besluit genomen om ons eigendom, onze partners en onze gebruikers te beschermen”, aldus Jason Mackenzie van HTC tegenover persbureau Reuters.

HTC is ontwikkelaar van onder andere de smartphones die draaien op het besturingssysteem Android van Google. Apple wilde woensdag niet meteen reageren op de actie van de telefoonmaker.

Tip de redactie