Asus introduceert entertainmentnetbook

Netbooks zijn compact en willen nog wel eens uren vooruit kunnen op één batterijlading. Dat maakt ze handig, maar ze zijn nog geen entertainmentbeesten. Asus probeert daar wat aan te doen met de nieuwe Eee PC Seashell 1201PN.

Met deze netbook mikt Asus nu niet alleen op zakelijk gebruik, maar vooral op entertainment. Het apparaat heeft een extra groot scherm van 12,1 inch – volgens Asus het grootste scherm dat ooit op een netbook uit de Eee PC-lijn te vinden is geweest. Dit scherm kan beelden in HD (1366 bij 768 pixels) weergeven. Daarnaast is er een hdmi-poort aan boord, om beelden ook in Full-HD door te kunnen sturen naar tv’s en beamers.

Volgens Asus is het afspelen van Full-HD videomateriaal geen probleem, dankzij de grafische Ion-chipset. Daarbij wordt Arcsofts Total Media Theatre 3-software meegeleverd, om allerlei videoformaten, al dan niet in HD, te kunnen draaien op de netbook. Ook heeft de nieuwe Eee PC een ‘virtueel’ 5.1-kanaals geluidssysteem aan boord, om het geluid van films extra luister bij te zetten. Wanneer en voor welke deze multimedianetbook precies verkrijgbaar zal zijn, is nog niet duidelijk.

Tip de redactie