Philips presenteert ‘strijkijzer voor mannen’

Wie bij een ‘strijkijzer voor mannen’ direct denkt aan bierachtige reclames met veel oermensen, oerkreten en gestreken overhemden, moet zich misschien even op de kop krabben. Philips stelt zich er iets anders bij voor, al scheelt het niet veel.

Philips’ nieuwe Strijkijzer voor mannen – of ‘simpelweg’ GC4490 – is niet gemaakt voor vrouwen. Strijken is volgens Philips vaak een heel karwei, maar ‘een noodzakelijk kwaad voor moderne mannen’.

Minder noodzakelijk wordt dit kwaad er met de nieuwe strijkbout niet op, maar volgens Philips wel minder kwaad. Zo is het mannenstrijkijzer ‘gewapend’ met een vermogen van 2400 watt en een krasbestendige zoolplaat, is het onbreekbaar en ‘glijdt het als geen ander’ over de kledingstukken, aldus de fabrikant. Zo moet strijken gemakkelijk en snel worden. Er zit echter geen automatisch liftsysteem op voor vergeetachtige types.

Of echte mannen zich hierdoor aangesproken voelen, is nog even de vraag. Maar Philips heeft nog een troef achter de hand: het design. De strijkbout ziet er met zijn zwarte jasje en metalen accenten meer uit als een futuristische racewagen dan een klassiek strijkijzer, meent de fabrikant zelf.

En dan wordt het ding ook nog eens geleverd in een robuuste zwarte koffer ‘die pure mannelijkheid uitstraalt’. Het persbericht vermeldt nog net geen oerkreten, maar noemt nog wel een adviesprijs van 80 euro. De Strijkijzer voor mannen komt later deze week in de winkels te liggen.

Tip de redactie