MSI introduceert high-end HTPC-moederbord met usb 3 en SATA 6Gb/s

MSI heeft onlangs haar 880GMA-E45 moederbord met de AMD 880 chipset gelanceerd. Naast de ondersteuning van de nieuwste AMD Phenom II X4 en X6 processors, ondersteunt de 880GMA-E45 ook DirectX 10.1 en UVD 2.0 multimedia standaard.

Samen met een grote verscheidenheid aan output interfaces en exclusieve MSI-technologieën zoals OC Genie, Military Class componenten en SATA 6 Gb/s en usb 3.0, stelt de 880GMA-E45 gebruikers in staat om een HTPC(Home Theatre Personal Computer) te bouwen.

Easy Overclocking Technology
MSI heeft de AMD 800-serie uitgerust met OC Genie die overklokken vereenvoudigd. Via de BIOS Setup kunnen consumenten gebruik maken van OC Genie die automatisch de CPU-klok verhoogt wat weer de prestaties verhoogt tot wel 26 procent.

Military Class componenten
De 880GMA-E45 is uitgerust met Military Class componenten, waaronder Solid Caps (vaste condensatoren) voor verlenging van de levensduur van het moederbord en Icy Chokes die de temperatuur verlagen en de stabiliteit van het systeem verbeteren. Zelfs tijdens intensief gebruik zal het systeem niet blijven hangen of vertragen als gevolg van oververhitting.

Meer CPU-prestaties
Sommige processors zijn voorzien van verborgen CPU-cores. In een paar eenvoudige stappen kan de MSI Unlock CPU Core-technologie de verborgen CPU-Cores ontketenen. Bij het omzetten van 2 cores naar 4 cores, kunnen de CPU prestaties worden verhoogd tot wel 104 procent.

Hdmi en dvi
De 880GMA-E45 komt met een geïntegreerde ATI Radeon HD 4290 Graphics met zowel een dvi voor digitale video-beelden als een High Definition Multimedia Interface (hdmi) voor digitale video- en audio-output om consumenten te helpen bij de bedrading van het systeem. Met slechts één HDMI-kabel kunnen consumenten op hetzelfde moment genieten van high definition-video en -audio.

Voor de beste geluidservaring bij het afspelen van blu-ray-video's op HTPC's, ondersteunt de 880GMA-E45 de nieuwste HD Audio codec met 7.1-kanaals surround sound. Wat de 880GMA-E45 van MSI moet gaan kosten is nog niet bekend.

Tip de redactie