Navigon wijzigt naam van navigatiesystemen

Navigon heeft de namen van zijn navigatiesystemen gewijzigd. Door middel van logische productnamen krijgt de consument een duidelijk overzicht van welk navigatiesysteem aansluit bij zijn of haar behoeften.

De nieuwe namen verdeelt het productportfolio in drie segmenten: Easy, Plus en Premium. Deze namen staan voor het ontwerp, de hardware en de eigenschappen van het navigatiesysteem. Daarnaast bevat de naam een tweecijferige code: 20, 40 of 70 en geeft aan of het systeem klein (3,5 inch), middelgroot (4,3 inch) of groot (5,0) is. De volledige productnaam bestaat vanaf nu uit een cijfercode en een modelnaam, bijvoorbeeld 70 Plus of 70 Premium.

Easy, Plus en Premium
De kern van de naamswijziging is de verdeling van de modellen in Easy-, Plus- en Premium-segmenten. De Easy-categorie is vooral gericht op bestuurders die prioriteit geven aan het standaard navigeren van A naar B. Ze bieden alle belangrijke en nodige basisfuncties voor een betrouwbare routeplanning zoals TMC, snelheidsassistent, Reality View Pro en voetgangersnavigatie.

De Plus-modellen zorgen voor navigatie op hoog niveau, speciaal voor bestuurders die comfort belangrijk vinden. In vergelijking met de Easy-categorie beschikken deze systemen over uitgebreidere functies en hardware. Naast de standaard functies hebben de Plus-modellen gesproken-TMC, Text-to-Speech, 80 procent korting op Navigon FreshMaps en een aantal nieuwe innovatieve features.

De Premium-modellen zijn zowel een lust voor het oog als hightech en hierdoor geschikt voor technologieliefhebbers en bestuurders die dagelijks gebruik maken van hun navigatiesysteem. Deze navigatiesystemen bieden extra functionaliteiten zoals een bluetooth handsfree kit, professionele spraakcontrole en 3D-navigeren.

De nieuwe benaming wordt tegelijkertijd met de lancering van nieuwe producten gelanceerd in medio juni. Daarnaast blijven de onlangs geïntroduceerde Navigon 2510 Explorer, de Navigon 8410, en de Navigon 8450 Live leverbaar en houden hun originele productnaam.

Tip de redactie