Pioneer heeft een nieuwe subwoofer gelanceerd. De TS-WX610A werd ontwikkeld om in de ruimte voor het reservewiel te passen zodat de kofferbak vrij blijft voor bagage.

Dankzij het 6th order bandpass-ontwerp omvat deze uiterst performante subwoofer twee 10 centimeter grote Dual Voice Coil-luidsprekers en een krachtige versterker van 200 Watt terwijl hij toch nog in een reservewiel van 14 inch past.

De Ingebouwde Mosfet-versterker zorgt ervoor dat er geen externe versterker meer geïnstalleerd hoeft te worden om de subwoofer te laten werken. Dat bespaart niet alleen ruimte maar houdt de installatie ook zo eenvoudig mogelijk.

De positie van de twee luidsprekers in de dubbele behuizing beperkt de vervorming aanzienlijk zodat de TS-WX610A een hoger geluidsdrukniveau kan weergeven terwijl hij minder vermogen gebruikt dan andere actieve subwoofers. De behuizing van de subwoofer bestaat uit een gegoten aluminium frameconstructie en aluminium bovenpaneel.

De TS-WX610A van Pioneer zal vanaf mei 2010 verkrijgbaar zijn. De gemiddelde verkoopprijs ligt op 300 euro. De subwoofer dekt een breed gamma van ruim honderd wagens, met diverse installatieoplossingen voor specifieke automerken.