Op het jaarlijkse congres van RIM, het Canadese bedrijf dat gespecialiseerd is in wireless technologie en dat vooral bekend is als de maker van de BlackBerry, is het Q1 Mobile Phone Tracker Report van IDC bekend gemaakt.

Volgens de IDC, een leverancier van financiële marktgegevens, staat RIM wereldwijd op de vierde plaats voor het aantal unit shipments, en op de eerste plaats wat betreft de evolutie in een jaar tijd. Het IDC rapport heeft betrekking op de hele mobiele telefoonmarkt en niet alleen de smartphone-markt.

Dat RIM vast van plan is om die positie op z'n minst te handhaven blijkt wel uit het feit dat het Canadese bedrijf alweer twee nieuwe smartphones gelanceerd heeft. Het gaat om de BlackBerry Pearl 3G en de BlackBerry Bold 9650.

En alsof dat nog niet genoeg is maakte RIM ook het BlackBerry Mobile Voice System bekend. Dat systeem maakt het bellen via wifi mogelijk. Daarbij heeft BlackBerry een tipje van de sluier opgelicht van de BlackBerry 6. Deze smarthone zal volgend kwartaal gelanceerd worden.