Begin maart presenteerde Sharp een nieuwe serie tv’s, die met een vierde kleur pixel voor mooier beeld moesten zorgen. De schermen zouden aanvankelijk in april in de winkels komen te liggen, maar dat blijkt iets later te zijn geworden.

De elektronicafabrikant heeft de televisies uiteindelijk pas deze week in de winkels gezet. De schermen uit de nieuwe LE820- en LE810-serie zijn uitgerust met Sharps nieuwe Quattron-technologie. Daarbij moet een vierde kleur pixel – naast het gangbare rood, groen en blauw hebben de tv’s ook een gele kleur pixel – voor mooier beeld zorgen. Volgens Sharp kunnen de tv’s hiermee niet een miljoen, maar een miljard kleuren weergeven.

De tv’s zijn allen Full-HD en zijn verkrijgbaar in verschillende varianten, met beelddiagonalen variërend van 40 tot en met 52 inch. De adviesprijzen lopen uiteen van 1299 tot 2599 euro. Daarnaast brengt de Japanse televisiebouwer ook een stel Full-HD led-tv’s uit voor mensen met een krappere beurs. Deze LE320-serie voorziet in modellen van 22 tot en met 32 inch, met prijskaartjes van 349 tot 699 euro. Deze serie beschikt nog gewoon over een trio pixels.

Met de vertraagde productlancering is Sharps zomercollectie overigens nog niet helemaal compleet. Deze zomer komt de fabrikant ook nog met de nieuwe LE920-serie, waarbij onder meer de beeldverversing is opgekrikt van 100Hz naar 200Hz. Deze schermen zullen verkrijgbaar zijn in uitvoeringen van 40, 46 en 60 inch, voor respectievelijk 1799, 2299 en 3999 euro.