Nokia is op zoek naar De Stem van Nederland om zijn gratis navigatiesoftware Ovi Kaarten in te spreken. Op zaterdag 8 mei 2010 staat de Nokia Navigation Truck op het Stationsplein in Almere voor audities.

Tijdens het bezoek van de truck kan iedereen - van jong tot oud, man of vrouw - auditie doen door officiële routeaanwijzingen voor Ovi Kaarten in te spreken. De auditie kan overigens ook online worden afgenomen. Uit alle insprekingen die Nokia in de truck verzamelt, en door de online auditiemogelijkheid kiest een professionele jury de top 3 van beste navigatiestemmen van Nederland.

Er vindt ook een publieke stemronde plaats. Daarvoor worden tien finalisten geselecteerd. Een van hen maakt kans op een wildcard en schuift aan bij de top 3 die door juryleden geselecteerd is. De vier uitverkorenen strijden op 31 mei 2010 tegen elkaar in de finale. Dan kiest de jury degene die de navigatiesoftware voor een miljoenenpubliek gaat inspreken.

Alle nieuwe Nokia-toestellen met GPS worden voorzien van de gratis navigatiesoftware Ovi Kaarten. Met een potentie van miljoenen toestellen in de markt wordt de winnende stem dan ook waarschijnlijk de bekendste stem van Nederland.

De navigatie is niet alleen in de auto te gebruiken, maar biedt ook speciale wandelroutes met stembegeleiding. Ovi Kaarten biedt gratis verkeersinformatie in meer dan tien landen en gedetailleerde kaarten van meer dan 180 landen.