Veel home-theatersets hebben tegenwoordig een iPod-dock aan boord, maar iPod-docks met een dvd-speler erin zijn nog schaars. Pioneer doet een duit in het zakje met de nieuwe XW-Nav1.

De XW-Nav1 ziet er op het eerste gezicht uit als zoveel andere iPod-docks: gelikt, compact en met een voetje voor Apples mediaspelers en smartphones. Bovenop zijn nu niet alleen een stel bedieningsknoppen te vinden, maar ook de gleuf van een slot-in dvd-speler.

Deze dvd-speler poetst films desgewenst op naar Full-HD-kwaliteit, als het apparaat met een hdmi-kabel op de tv is aangesloten. Daarnaast slikt de sleuf ook cd’s. Muziek van compact discs is direct naar usb-sticks te rippen – ook daarvoor is een aansluiting aanwezig.

Daarnaast kan het dock foto’s van externe schijven en usb-sticks op de tv toveren en neemt hij net zo makkelijk de taak van fm-radio op zich. Pioneer brengt de XW-Nav1 in juli op de markt voor een adviesprijs van 249 euro.

Verder introduceerde Pioneer woensdag ook twee andere iPod-docks, de XW-Nac1 en Nac3. Deze docks doen niet aan cd’s of dvd’s, maar hebben wel twee aansluitingen voor iPhones en iPods aan boord, zodat men als een moderne dj de tracks van twee mp3-spelers met elkaar kan mixen. Dit tweetal komt in juni in de winkels te liggen voor respectievelijk 249 en 349 euro.