3D-televisies moeten het helemaal gaan worden deze zomer. Of men in Nederland ook bereid is om pakweg twee tot 2,5 duizend euro neer te tellen voor een instapmodel, valt nog te bezien. In Korea blijkt het ook voor iets minder te kunnen.

Elektronicafabrikant LG noemde maandag de prijzen voor zijn eerste serie 3D-tv’s in thuisland Korea, de LX6500-serie. Daar blijken de schermen al voor omgerekend 1818 euro over de toonbank te gaan. Althans, als men genoegen neemt met een beelddiagonaal van ‘slechts’ 42 inch. Wie groter wil – LG komt ook met modellen van 47 en 55 inch – mag 2155 of 3300 ophoesten.

De tv’s, die 29 millimeter dik zijn, moeten op dezelfde manier voor een 3D-effect zorgen als de 3D-televisies van andere fabrikanten. Er is dus een ‘actief’ brilletje nodig dat beide ogen om en om beelden uit een iets andere hoek voorschotelt. Bij de tv’s wordt één bril geleverd. Extra brilletjes moeten volgens LG Korea zo’n 80 euro per stuk kosten.

De televisies hebben 240Hz beeldverversing en zijn uitgerust met internetfuncties, waardoor men er zonder tussenkomst van een pc Youtube-filmpjes op kan kijken en door Picasa-prenten kan bladeren. De 3D-schermen zijn in LG’s thuisland inmiddels verkrijgbaar. In Nederland brengt LG zijn eerste 3D-tv’s waarschijnlijk van de zomer uit. Wat ze hier precies zullen gaan kosten, is nog niet duidelijk.