MSI introduceerde als eerste de Big Bang Trinergy, daarna volgde het eerste moederbord met de Hydra-chipset, de Big Bang-Fuzion. Nu is het tijd om het nieuwste Big Bang moederbord voor het X58-platform aan te kondigen: de Big Bang-XPower.

De XPower is uitgerust met de overklokfunctie MSI OC Genie, de bekende Military Class Componenten, de QuantumWave geluidskaart, USB 3.0 en SATA 6 GB/s en het OC Dashboard.

Military Class
Het moederbord beschikt over Military Class componenten zoals Hi-c caps (hoog-conductieve polymeer condensatoren), Solid caps (condensatoren) en Icy Chokes (zelfinductiespoelen) om de maximale stabiliteit en de beste koeling te verzekeren.

Het bord is tevens voorzien van een 16 fase DrMOS PWM ontwerp met twee 8-pin CPU-connectoren om ervoor te zorgen dat overklokkers het meeste uit hun high-end CPU kunnen halen.

Bovendien is het moederbord uitgerust met Solid Ferrite Chokes (SFC), die een 35 graden lagere temperatuur garanderen en een 30 procent hogere capaciteit bieden dan gebruikelijk. Voor diegenen met een high-end grafische kaarten heeft het bord een extra externe 6-pins voedingsconnector.

Overklokfuncties
De Big Bang-XPower komt met MSI’s exclusieve OC Genie en OC Dashboard voor overklok-behoeften. De OC Genie maakt het mogelijk de CPU, de geheugen clock en het voltage automatisch aan te passen met slechts een druk op de knop.

Het OC Dashboard geeft overklokkers en gamers de mogelijkheid om CPU en geheugen clock/voltage ‘on the fly' aan te passen zonder enige vertraging tijdens benchmarking of het spelen van games.

Systeemboost
De Big Bang-XPower wordt geleverd met 6 PCI-Express 16x uitbreidingssloten. Het bord maakt zowel NVIDIA SLI en ATI CrossFireX technologie voor gamingsessions mogelijk, aangedreven door maximaal vier grafische kaarten.

De Big Bang-XPower is gebundeld met de Quantum Wave geluidskaart, die ondersteuning biedt voor Creative's EAX ADVANCED HD 5.0 en THX TruStudio PR0 technologie. Dit biedt gamers hoge kwaliteit multi-channel audio. MSI is momenteel de enige fabrikant die dergelijke geavanceerde technologische functionaliteiten biedt op een moederbord.