AMSTERDAM -Technologiebedrijf Cambridge Consultants introduceert nieuwe 3D-navigatieopties voor de muis. Een draadloos prototype kan onder meer slag- en draaibewegingen omzetten tot acties op het beeldscherm.

Het prototype maakt deel uit van Cambridge Consultants‘ intuïtieve Suma sensor-technologie, dat aanrakingen en bewegingen van gebruikers tot een afzonderlijke beweging op een pc of game console kan vertalen.

Het prototype muis dat het bedrijf nu heeft gemaakt, kan van pas komen bij driedimensionale computerprogramma’s en spellen. Met de Suma-technologie kunnen gebruikers op het beeldscherm bijvoorbeeld om hun eigen as draaien, zo toont een video.

Streetview

De techniek is volgens Cambridge Consultants te integreren in alle bestaande muizen, joysticks en game controllers en maakt speciale handschoenen en installatie van extra sensoren in huis overbodig. Ook is de Suma-technologie volgens het bedrijf aan te passen aan elke computerapplicatie, zoals Google Streetview.

Bij eerder geïntroduceerde intuïtieve navigatietechnologie, zoals gebarenbesturing bij het Brusselse Softkinetic, wordt gebruik gemaakt van cameraherkenning.