Chinavision heeft een nieuwe picoprojector gelanceerd. De CVOB-E72 is niet alleen een fijne, kleine projector, hij heeft ook een draadloos toetsenbord en een wifi-verbinding.

De CVOB-E72 heeft Linux 2.6.10 als besturingssysteem, dat dus bediend moet worden met het draadloze toetsenbordje. Daarbij wordt er een driepotig ministatief meegeleverd.

Deze picoprojector kan video’s tonen in vob-, mpeg1-/2-/4-, avi- en xvid-formaat en geluid afspelen in mp3, wma en aac. Tevens is het mogelijk om foto’s te laten zien. De projector is klaarblijkelijk in staat om een beeld van 70 inch te tonen.

Het is mogelijk usb-apparaten aan te sluiten op CVOB-E72 en ook SD-geheugenkaarten kunnen in deze picoprojector worden gestoken. Zijn contrastratio is 200:1 en zijn helderheid is 10 lumens.

Verder is de projector voorzien van 1,5 Watt speakers en een oplaadbare li-ion-batterij. Deze batterij gaat zo’n drie uur mee en doet er vier uur over om zich weer volledig op te laden. De CVOB-E72 van Chinavision kost iets meer dan 200 euro.