'Nieuwe iPhone uitgelekt'

AMSTERDAM - Een prototype van een nieuw model van de iPhone zou zijn uitgelekt. Gadgetblog Gizmodo zegt te beschikken over een exemplaar dat is gevonden in een bar in Redwood City, een niet ver van Apples hoofdkwartier in Cupertino.

Het toestel, dat gecamoufleerd zou zijn geweest als een bestaand model van de iPhone, maakte volgens Gizmodo gebruik van iPhone OS 4, de nieuwe besturingssoftware die Apple onlangs presenteerde. Het apparaat werd echter op afstand door Apple gedeactiveerd voordat Gizmodo dat zelf kon testen.

Het blog - dat enkele video's van de telefoon publiceerde -  haalde het apparaat daarom maar uit elkaar, om te kunnen berichten over de technische specificaties. De nieuwe iPhone, met aluminium behuizing, zou beschikken over een camera aan de voorkant van de telefoon, zodat videobellen mogelijk wordt. De lens van de camera aan de achterkant is groter, en zou worden vergezeld door een flitser.

Batterij

Het toestel heeft volgens Gizmodo een iets kleiner scherm dan de huidige iPhone, maar dat zou wel een hogere resolutie hebben. In de telefoon zit een batterij die duidelijk groter is dan die in de bestaande modellen, wat duidt op een langere levensduur. Het toestel zelf is iets dunner en rechthoekiger dan de iPhone 3GS.

Gestolen

De doorgaans goed ingevoerde blogger John Gruber, die nieuws en geruchten rond Apple op de voet volgt, bevestigt op zijn website dat het bedrijf inderdaad een iPhone kwijt is, die het zou beschouwen als 'gestolen'.

Rechtszaak

Het is goed mogelijk dat Gizmodo een rechtszaak boven het hoofd hangt, zeker als de site de telefoon inderdaad heeft gekocht van de 'vinder', zoals Gruber beweert.

Apple staat bekend om zijn geheimzinnigheid over nieuwe producten en zijn keiharde juridische aanpak van lekken.

Tip de redactie