Sony Ericsson komt binnenkort met twee nieuwe Walkman-mobieltjes. De telefoonfabrikant kondigde dinsdag de Spiro met Walkman en Zylo met Walkman aan.

Volgens Sony Ericsson gaat het om twee betaalbare Walkman-telefoons, die echter geen ‘concessies doen aan de functionaliteit’. Met de Zylo en Spiro speelt men niet alleen muziek af, de nieuwe toestellen bieden ook de mogelijkheid om ondertussen via Twitter of Facebook bij te praten met vrienden.

Voor echte audiofielen ondersteunt de Zylo ook de bestandsindeling FLAC. Met dit toestel kan men bovendien terecht op Hyves en zijn foto’s en filmpjes met anderen te delen via Flickr, Picasa en Youtube. Het mobieltje heeft met zijn 3,2 megapixels een iets betere camera dan de Spiro, die het met 2 megapixels moet stellen. Ook is het scherm (2,6 inch) van de Zylo iets groter dan dat van de Spiro.

Het ingebouwde geheugen van de mobieltjes is met maximaal 260MB niet bepaald groot, maar dit is uitbreidbaar met microSD-kaartjes. Daarmee neemt de opslagcapaciteit toe tot maximaal 16GB. De nieuwe Walkman-telefoons komen in juli op de markt. De Spiro zal verkrijgbaar zijn in vier verschillende kleuren, terwijl de Zylo in drie kleurstellingen in de winkels komt te liggen. Prijzen zijn nog niet bekend.