iRiver heeft een nieuwe portable mediaspeler het licht laten zien, zonder er al te veel ruchtbaarheid aan te geven. De M41 Revolve lijkt qua ontwerp verdacht veel op de iPod nano. Schijn bedriegt echter in dezen, aangezien de M41 Revolve geen iTunes-synchronisatie ondersteunt en evenmin video's kan opnemen.

De M41 Revolve is dus eigenlijk niet meer dan een veredelde mp3-speler. Zijn beeldscherm heeft dan ook een behoorlijk lage resolutie van 160 bij 128 pixels. Dat is verder geen probleem, aangezien hij nauwelijks iets hoeft te doen met beeld. De M41 Revolve concentreert zich primair op het afspelen van muziek.

Deze portable mediaspeler, of mp3-speler, is wel uitzonderlijk dun. Hij is namelijk niet dikker dan 8 millimeter. Hij zal dus niet in de weg zitten, wanneer hij meegenomen wordt op reis. Helaas heeft hij daarentegen slechts een opslagruimte van 4GB.

Verder heeft de M41 Revolve van iRiver een geïntegreerde fm-radio en een memorecorder. Zijn batterij gaat kennelijk zo'n 15 uur mee, alvorens hij weer opgeladen dient te worden. Wat deze portable mediaspeler moet gaan kosten is niet bekend. Evenmin is bekend wanneer hij verkrijgbaar zal zijn.