Sapphire staat voornamelijk bekend om zijn videokaarten, maar het bedrijf is druk bezig zijn vleugels uit te slaan. Binnenkort komt de fabrikant met zijn eigen miniprojector.

Sapphire heeft de kleine beeldstraler heel toepasselijk de Mini Projector 101 gedoopt. Het kleinood meet zo’n 12 bij 5 bij 2 centimeter en weegt 103 gram, dus hij is makkelijk mee te nemen in een jaszak.

Ondanks het compacte formaat heeft Sapphire nog kans gezien om er een oplaadbare accu in te proppen, waarmee het apparaatje zo’n twee uur lang projecties levert alvorens aan het stopcontact te moeten. De beeldresolutie is met 640 bij 480 aan de lage kant, maar volgens de fabrikant schudt de Mini Projector met relatief groot gemak een beelddiagonaal van 65 inch uit zijn lamp.

Bovendien hoeft men de kamer niet volledig te verduisteren voor een mooi plaatje, aldus Sapphire. Of deze belofte stand houdt, valt nog te bezien: met een lichtopbrengst van 14 lumen en een 200:1 contrastverhouding lijkt de Mini Projector 101 allesbehalve krachtig.

De pocketbeamer heeft wel twee kleine speakertjes aan boord en beschikt over aansluitingen voor vga, composiet en Apples mp3-spelers en mobieltjes. Wanneer en voor welke prijs Sapphire zijn picoprojector in de winkels legt, is nog niet bekend.