De Duitse speakermaker Teufel komt met een nieuwe surround speakerset voor filmliefhebbers met kritische oren. De Theater 200 moet een eerder speakersucces van Teufel – de Theater 2 – doen vergeten.

Teufel spreekt van een ‘betaalbare set’, maar het 5.1-kanaals speakersysteem zal voorlopig niet voor minder dan 899 euro over de toonbank gaan. Het systeem is voorzien van nieuwe drivers en tweeters, waarbij Klippel-technologie moet zorgen voor minimale vervorming van geluid.

De Theater 200 is uitgerust met een 250-watts subwoofer met een frequentiebereik van 28 Hz tot 200 Hz. De basspeaker heeft een grote woofer, verwerkt in een bass-reflex behuizing met een fors gewicht van 25 kilo. Dit levert volgens Teufel diepe, donkere en ‘ongelooflijk heftige bastonen’ op. Het totale systeem is krachtig genoeg voor woonkamers en thuisbioscopen van maximaal 50 vierkante meter, aldus de fabrikant.

Om de nieuwe speakerset te kunnen gebruiken moet men wel zelf voor een home-cinemaversterker zorgen, want die wordt niet meegeleverd. Voor wie 899 euro wat te veel van het goede vindt, is er ook een goedkopere nieuwkomer. Naast de Theater 200 brengt Teufel ook de Theater 100 uit. Deze set lijkt in veel opzichten op zijn duurdere broer, maar levert wat minder power voor kleinere ruimtes (tot 35 vierkante meter). Deze set kost 599 euro.