Wie op zoek is naar een goede portable mediaspeler, maar voor de verandering eens een mediaspeler zonder het logo van een appel wil, kan altijd nog kijken wat Creative te bieden heeft.

Het bedrijf uit Singapore heeft nu officieel de komst van hun Creative ZEN X-Fi Style- en Creative ZEN Style-lijn van portable mediaspelers aangekondigd. De specificaties van deze portable mediaspelers zijn hetzelfde als die van reeds bestaande modellen. Het grote verschil zit hem in het feit dat de mediaspelers een facelift hebben gekregen in hun design.

Er is de keus uit een opslagcapaciteit van 4GB, 8GB of 16GB. Hij heeft een beeldscherm van 1,8 inch. De afmetingen van deze mediaspeler is 79,5 bij 40 bij 13,6 millimeter en hij weegt slechts 44 gram.

De portable mediaspeler is voorzien van een fm-radio, een luidspreker en een ingebouwde microfoon voor spraakopname. De batterij levert zo’n 32 uur aan luisterplezier.

Qua audioformaten ondersteunt hij mp3, wma (drm9) en audible format 4, wat betreft fotoformaten ondersteunt hij jpeg, bmp, tiff, gif en png en voor videoformaten ondersteunt hij avi en cmv. Verder heeft deze mediaspeler onder andere de volgende extra functies: een alarm, een klok, een kalender en een aanpasbare sneltoets voor snelle toegang tot een favoriete functie.

De Creative ZEN X-Fi Style is momenteel reeds te bestellen en zal verkrijgbaar moeten zijn vanaf 14 april. De prijs van deze portable mediaspelers ligt tussen de 60 euro en de 130 euro, afhankelijk van de hoeveelheid opslagruimte. De Creative ZEN Style-lijn kost tussen de 40 euro en de 60 euro, eveneens afhankelijk van de gewenste opslagruimte.