De 3D-revolutie moet de woonkamer nog bereiken, en dat moet deze lente gebeuren. Maar in pc-land bestaat de technologie al een tijdje.

Dat wil niet zeggen dat fabrikanten toch niet proberen mee te liften op de hype, door nu nog even een sloot 3D-monitoren op de markt te brengen. We zagen Alienware al zo’n pc-scherm uitbrengen, terwijl Asus vorige maand een riante 26-inch versie aankondigde. Goedkoop zijn deze schermen nog niet echt, maar LG’s nieuwste laat zien dat het ook anders kan.

De fabrikant introduceerde woensdag in Japan de W2363D, een 23-inch monitor die 3D-beelden van pc’s en bijvoorbeeld de PlayStation 3 (als Sony daarvoor een update heeft uitgebracht) kan weergeven. Het scherm ververst beelden 120 keer per seconde en heeft een statische contrastverhouding van 1000:1 (70.000:1 dynamisch).

De Full-HD monitor, die ook zijn eigen speakers aan boord heeft, komt deze maand uit in Japan. Met een prijskaartje van zo’n 319 euro is hij nog alleszins betaalbaar, in vergelijking met andere 3D-schermen. Ook in dit geval geldt echter dat pc-gamers een Nvidia 3D Vision Kit nodig zullen hebben om een 3D-effect te kunnen zien, en die moet los worden aangeschaft. Of LG het scherm voor een vergelijkbare prijs in Europa uitbrengt, is ook nog maar de vraag.