Packard Bell komt met een nieuwe netbook, die bedoeld is voor fans van de levende motorlegende Valentino Rossi.

De computerfabrikant brengt binnenkort de Dot VR46 uit. Deze netbook is gesigneerd door de motormuis, die al enkele malen het wereldkampioenschap op zijn naam schreef. Ook het ontwerp op de zwarte klep van de schootcomputer doet denken aan Rossi – zo vertoont deze hetzelfde patroon als Rossi’s helm en ook het startnummer van de motorsporter is op en in de netbook terug te vinden.

Ook van binnen is de nieuwe netbook overigens een opvallende verschijning. In plaats van een Intel Atom-processor, beschikt het apparaat over een SU4100-chip van Intel. Daarnaast beschikt de minilaptop voor een netbook over veel geheugen: 4GB. Daarbij is er een hdmi-poort aan boord, om het apparaat op grote HD-tv’s aan te kunnen sluiten.

Het 11,6-inch scherm van de Dot VR46 is eveneens HD, met een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Verder heeft de nieuwe netbook een 320GB harddisk aan boord, waarop zowel een Engelse als een Nederlandstalige versie van Windows 7 Home Premium is geïnstalleerd. Of de netbook ook de winkels uit zal racen, is nog maar de vraag: met 599 euro is de Dot VR46 zeker niet de goedkoopste.