Medion lanceert een nieuwe all-in-one pc die van alle multimediale markten thuis is. De X9611 Touch Pc meet 24 inch en laat zich ook bedienen door gesproken commando’s.

De nieuwe all-in-one is volgens Medion meer dan alleen een computer. Het is ook meteen een televisie, audiosysteem, blu-rayspeler en dvd-recorder. De bediening geschiedt via een 24-inch Full-HD scherm, dat is uitgerust met multitouch-technologie. Maar men kan de computer ook eenvoudige stemcommando’s geven, bijvoorbeeld om muziek af te spelen en te pauzeren.

Voor ouderwetser ingestelde pc-gebruikers wordt de X9611 ook geleverd met een draadloos toetsenbord. Een losse muis zit er echter niet bij: die functie is eveneens in het keyboard te vinden, in de vorm van een touchpad. Dankzij de ingebouwde blu-rayspeler kan de all-in-one HD-films afspelen en desnoods via hdmi uitsturen naar een grotere tv. Er is echter ook een hdmi-íngang, zodat men er een spelcomputer op aan kan sluiten.

Een tv-kaart maakt het mogelijk om televisie te kijken op het apparaat, terwijl een GeForce GT 240M laptopvideokaart ervoor moet zorgen dat ook games aardig te spelen zijn. Verder is er 4GB geheugen aan boord, vergezeld door andere laptoponderdelen als een Intel Core 2 Duo T6600-processor en twee 320GB-harddisks. De X9611 Touch Pc is inmiddels beschikbaar op Medions website. Het apparaat kost er 1499 euro.