AMSTERDAM - De eerste gebruikers van Apples tabletcomputer iPad, die zaterdag in de Verenigde Staten op de markt kwam, melden verschillende kinderziekten.

Zo kampen veel gebruikers van het eerste uur met instabiele draadloze internetverbindingen. Sommige iPads krijgen geen contact met wifi-netwerken, verliezen het signaal, of maken niet automatisch opnieuw contact als het apparaat uit de sluimerstand komt.

Apple erkent een deel van die problemen, en adviseert gebruikers om hun netwerkinstellingen aan te passen. Ook zou het soms helpen om dichterbij de router te gaan zitten.

Oververhit

Naast de verbindingsproblemen melden verschillende gebruikers dat het apparaat relatief gemakkelijk oververhit zou raken. Volgens de specificaties van Apple werkt de iPad bij temperaturen tot 35 graden Celsius.

Als gebruikers met hun gadget in de zon gaan zitten, blijkt die temperatuur al snel te worden bereikt. De iPad schakelt zichzelf dan uit, en moet eerst afkoelen voor hij weer werkt.

Oppervlakte

De werktemperaturen van de iPad zijn dezelfde als die van de iPhone, maar door zijn grotere oppervlakte wordt de tabletcomputer veel sneller te warm.