TerraTec heeft onlangs de Cinergy T Stick Dual RC gelanceerd. Deze dual-tuner usb-stick brengt televisie naar de computer.

De twee tuners in de usb-stick zorgen ervoor dat mobiele digitale tv (DVB-T) op de computer mogelijk gemaakt wordt. Ze kunnen onafhankelijk van elkaar gebruikt worden. Zo kan er een programma op een laptop, netbook of pc worden opgenomen, terwijl er tegelijkertijd een ander programma wordt bekeken.

Daarnaast is het met de dubbele tuner mogelijk twee kanalen tegelijkertijd te volgen middels de picture-in-picture-functie: handig om in de laatste wedstrijd van de groepsfase van het wereldkampioenschap voetbal de eventuele beslissingswedstrijden tegelijk in één scherm te volgen.

Met de TerraTec Home Cinema Basic, de televisiesoftware, is het mogelijk om een nieuws-, beurs-, of sportuitzending te selecteren via de elektronische programmagids (EPG). Daarbij start de computer automatisch op bij aanvang van het programma en sluit hij opnieuw zodra het programma eindigt.

Ook heeft deze televisiesoftware een zogenoemde “boss alert”-functie. De applicatie kan hiermee op elk moment worden geminimaliseerd en het geluid uitgeschakeld. De Cinergy T Stick Dual RC van TerraTec kost 50 euro en komt deze maand op de markt.